Docent: Wilbert Wegman 
Onderwerp: Werken met potloden

Uitgangspunt zijn het Italic/Humanistisch cursief schrift.
We starten met een techniek om de lettervormen snel op papier te krijgen om daardoor veel tijd te hebben om te werken met verschillende potlood technieken. Vervolgens besteden we veel aandacht aan de binnen- en tussenruimte van letters in vele grijswaarden van zeer licht naar zeer donker. Doel van deze werkwijzen zijn de tekst / één woord te plaatsen in een sferische omgeving. Tevens is er de mogelijkheid om de inhoud van de tekst te benadrukken. Tijdens de werkdag worden aan de hand van veel kleine opdrachten de verschillende facetten van het werken met grijzen beoefend. Ook geven de opdrachten vele mogelijkheden om thuis verder aan de slag te gaan.

Benodigdheden:
2 potloden en/of vulpotloden mee LET OP: alleen B-potloden bijv. (1)B en 3B of 2B en 4B.
Tekenpapier + 160 grams, gum of kneedgum, brede pen 2,5 of 3 mm, zwarte plakkaatverf, palet, waterpot en keukenrol/papieren zakdoekjes, liniaal, puntenslijper of scherp mesje én een heel fijn schuurpapier bijv. waterproof schuurpapier. Heb je kleurpotloden neem ze dan mee, niet speciaal kopen voor deze workshop!

Wilbert Wegman werkt maximaal met 15 deelnemers per dag. De eerste 15 aanmelders doen in maart mee. Bij voldoende aanmeldingen van een tweede aantal deelnemers herhaalt Wilbert Wegman het programma van 28 maart op 30 mei.

Betalende deelnemers ontvangen te zijner tijd nader bericht. Uw deelname is definitief na overmaking van 40 euro op de rekening van Mercator (zie betaalgegevens) voor 1 maart 2020. Tot slot meldt u zich aan via onderstaand formulier.

Telefoonnummer zonder streepje