Vrijwel maandelijks organiseert Vereniging Mercator werkdagen waar beoefenaars van het schrift samenkomen om te schrijven en workshops te volgen. Naast Italic worden ook verschillende andere kalligrafische schriften behandeld.

Programma

Per werkdag wordt één workshop gehouden. Het programma vertelt u precies wanneer welk onderwerp aan bod is, door welke docent les wordt gegeven en of u nog extra materialen mee moet nemen.

Wanneer?

Met uitzondering van juli en december vinden de werkdagen elke laatste zaterdag van de maand plaats.

Begin- en eindtijd

Het programma start om 10.30 uur en eindigt rond 15.00 uur.

Locatie

De Open Hof, Beethovenlaan 2, 4102 BM Culemborg, telefoon 0345 – 51 52 50. Er is voldoende parkeergelegenheid en vanaf het station is het nauwelijks 10 minuten lopen. Het winkelcentrum is vlakbij.

Lunch

Er is geen lunch inbegrepen bij de werkdag, u kunt deze zelf meebrengen. Bij de balie kunt u koffie en thee kopen en meestal ook soep voor bij de lunch.

Kosten

Deelname kost € 15 per werkdag. Dit bedrag betaalt u contant op de werkdag zelf.

Betalen

Betaling gebeurt contant op de werkdag zelf aan de penningmeester.

Voor wie?

De werkdagen zijn voor iedereen toegankelijk. Ook als u nog geen lid bent, bent u van harte welkom om tijdens een werkdag binnen te lopen om kennis te maken met de kalligrafie. Als u wilt deelnemen aan de werkdag betaalt u € 15 contant aan de penningmeester.

Materialenlijst

U kunt het beste steeds een standaardpakket met schrijfmaterialen meenemen. Het standaardpakket zou het volgende kunnen bevatten: vulpennen, losse pennen, potloden, inkt, verf, penselen, mengbakjes, vlakgom, liniaal, lijm, schaar, ruitjes- en blanco papier en 5mm ruitjespapier, tissues of inktlap.

Voor lessen Classicistische minuskels en Copperplate: kroontjes en/of schelvispennen.

Kijkt u ook even bij de informatie over de komende werkdag of er wordt geadviseerd om nog extra materialen mee te nemen.

Tijdens de werkdagen is ook meestal de postorderwinkel van Calli-Art aanwezig waar u diverse kalligrafiematerialen kunt aanschaffen.